pop

header ads

15 неща, които не знаехте за Ламборгини


2 Феручо Ламборгини е оригиналният Тони Старк
По време на Втората световна война той бил назначен като супервайзор по поддръжката
  1. Компанията Lamborghini е основана, защото Ferrari използвали съединители от трактори и имали лошо обслужване на клиентите
Феручо притежавал Ferrari 250GT, което закарал за обслюжване в централата в Маранело, осъзнавайки че съединителят е същият като използваните от него при тракторите. След като учтиво бил помолен за резервната част, Ензо Ферари казал на Феручо: „Ти си един прост производител на трактори, какво разбираш от спортни коли?“. Както всеки страстен италианец, Ламборгини се изплюл на пода, треснал вратата и се заел със създаването на собствен спортен автомобил. 4 месеца по-късно той представил Lamborghini 350GTV.
lambo2
  1. Първото Lamborghini нямало двигател на представянето си
350GTV е първото Lamborghini, довело до създаването на цял жанр от суперколи, но на официалното му представяне моделът бил все още недовършен, с няколко тухли на мястото на двигателя. на машините на Италианските военно-въздушни сили на изолирания остров Родос. Тъй като намирането на резервни части било изключително трудно, Ламборгини бързо се прочул като сръчен тенекеджия и майстор монтьор. Нещо като ядрения реактор, който Тони Старк построил в пещера, но наистина.
  1. Първите Ламборгинита са трактори и те все още се произвеждат
С натрупания опит от Втората световна война, прибирайки се вкъщи Ламборгини започнал да сглобява трактори от резервни части. Хората ги обожавали и бизнесът му потръгнал стремглаво нагоре. Цените варират от 30,000 чак до 300,000 долара, но дали съседът все още ще завижда, че караш Lamborghini?

  1. Дизайн от човека, който сега строи IndyCars
Гиан Паоло Далара проектирал много от шасито и свършил доста от инженерската работа по Miura, след което работи във F1 преди да създаде собствена фирма за проектиране на пистови коли, която пък е построила всяко едно IndyCar шаси, което си виждал.
  1. В края на 60-те, ако не си притежавал Miura си бил никой!
Днес тази кола се кара от хора като Никълъс Кейдж и Джей Лено, а през 60-те честта да я притежават са имали Род Стюуърд, Дийн Мартин и Франк Синатра, който по адрес на своята оранжева Miura казал: „Ако искаш да синякой, си купуваш Ферари, а когато си някой, си купуваш Lamborghini.“
lambo-3
  1. Lamborghini …седан?
През 1987 г. Chrysler купили Lamborghini и се опитали да разчупят дизайна, намесвайки американски дизайнери. Те проектирали модел с 4 врати, наречен Portofino! За щастие тези планове останали само на хартия.
  1. Countach е псувня
Когато Бертоне за пръв път видял концепцията за дизайна на това, което щяло да се превърне в емблематичен за марката почерк, той възкликнал: “ Countach!“. Преводът вавира от „По дяволите!“ до „Мамка му!“, подхвърлено по апетитните форми на някоя дама.
  1. Lamborghini са създали джип и той може да бъде поръчан с двигател от яхта
LM002 спечелил прякоря си Рамбо-Ламбо, защото хората, които го карали, приличали на Силвестър Сталоун. Стандартно моделът се предлагал със „само“ V12, но е доста по-добре с двигател от супер мощна яхта на Motori Marini Lamborghini с повече от 700 конски сили.
lambo4
  1. Lamborghini са спечелили много шампионати за яхти
Двигателите на Motori Marini Lamborghini са едни от най-добрите двигатели с вътрешно горене, създавани някога. С обем от 8,1 литра и до 775 конски сили…
  1. Италианската полиция използва Gallardo, за да транспортира донорски органи
Lamborghini дарили двойка суперколи на италианската полиция и те се използват за спасяване на животи. Нищо, че едната я разбиха през 2009 г. в катастрофа с Mercedes.
lambo5
  1. Дизайнът на Aventador е вдъхновен от насекомо
Според един от главните дизайнери, за построяването на дизайна на Aventador музи били моделите F22, F35, B2 и „онези малки лъскави зелени буболечки, които миришат лошо, ако ги настъпиш.“
  1. Ако имаш заделени пари, можеш да се състезаваш с нечие Lamborghini
Състезанията на компанията от серията Super Trofeo са създадени са хора, които могат да харчат „само“ по 30,000 долара на старт. И такива, които може би могат да карат суперколи на писта без нужда от резервно бельо.
  1. Още сега можеш виртуално да посетиш музея на Lamborghini
Благодарение на Google вече можете да обиколите легендарния музей дори по пижама.
  1. Lamborghini са построили първият Viper двигател
Dodge Viper е проектиран през 80-те, когато Chrysler притежават Lamborghini. Вместо да поставят двигател от камион в колата, те карат Lamborghini да създаде алуминиева версия за прототипа. Това не е двигателят, използван за производството, но някъде там има един Viper, задвижван от Lamborghini.

Post a Comment

0 Comments